Skip to content

Algemene informatie

Home  /  Hoe onze sieraden te behandelen

Hoe onze sieraden te behandelen.

Wees voorzichtig met hen. 
We hebben deze juwelen met liefde gemaakt en verwachten niet minder van jou.

De sieraden van BEbold worden altijd met de hand gemaakt en je dient ze met de juiste zorg te behandelen.
Hier zijn enkele aanbevelingen die u zullen helpen om ze in de beste staat te bewaren:

Bewaar ze in een kluis en draag ze niet !! Grapje 🙂

Sieraden zijn bedoeld om te dragen, dus doe dat alsjeblieft. Om het meeste plezier te hebben bij het dragen van onze sieraden kunt u deze instructies volgen. Ze zijn niet verplicht maar als je je aan deze ‘regels’ houdt, houd je je sieraden lang mooi.

Dus alstublieft:

  • Bescherm uw sieraden tegen krassen en butsen.
  • Vermijd contact tussen uw sieraden en harde oppervlakken.
  • Bij het aantrekken doe je dat bij voorkeur boven een tafel of bank en niet boven een harde (stenen) vloer. Als het dan valt, krabt of stoot u er niet aan.
  • Doe uw sieraden af ​​voordat u gaat sporten, huishoudelijke klusjes doet, in de tuin gaat werken of ander ruw werk gaat doen.
  • Doe uw sieraden af ​​voordat u gaat slapen, douchen of zwemmen.
  • Vermijd contact tussen de sieraden en chemische middelen zoals parfum of schoonmaakmiddelen maar ook transpiratie, stof, zand en luchtverontreinigende stoffen. Ze kunnen het uiterlijk van onze edelstenen en edelmetalen dof maken.
  • Maak uw sieraden niet schoon met chemicaliën en poets ze niet met een harde doek.
  • Voor het reinigen: gebruik alleen lauw water zonder chemische toevoegingen.

Patina

Patina is een natuurlijk proces dat gebeurt bij, in dit geval, zilveren sieraden, bij langdurige blootstelling aan open lucht en een verkleuring optreedt als gevolg van oxidatie. We gebruiken een chemische toepassing genaamd: Blitz-augurk of Lever van zwavel om een ​​patina op onze sieraden aan te brengen.
Het zilver is direct gepatineerd of geoxideerd en heeft een zwart / donkergrijze kleur. Alle sieraden worden met de hand gepatineerd, daarom kunnen er lichte kleurafwijkingen optreden en zelfs te verwachten zijn.
De donkere kleur zal na verloop van tijd vervagen omdat deze wordt aangetast door slijtage, vocht en de oliën in de huid. Als je wilt, kun je het laten ‘herstellen’ door een ‘BEbold’-erkende juwelier.

Diamanten

Diamanten kunnen breken, barsten en versplinteren. Diamanten groeien en kristalliseren met splitsingslijnen. Als ze in de juiste hoek en met de juiste impact worden geraakt, kunnen diamanten versplinteren. De randen zijn het zwakste deel van de diamant.

Edelstenen

Edelstenen, zoals saffier, granaat, aquamarijn, toermalijn en robijn etc. zijn niet zo hard als diamanten. Ze kunnen worden beschadigd door alleen maar te dragen en tegen harde oppervlakken te stoten. Wees altijd voorzichtig met hen.

Waarschuwing:
BEbold sieraden zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 36 maanden vanwege de kleine onderdelen die een verstikkingsgevaar opleveren. Sieraden zijn geen speelgoed, dus houd ze uit de buurt van baby’s en kinderen.

Shopping cart